Povodom aktuelnog belgijskog predsedavanja Savetu Evropske unije, Ministarstvo za evropske integracije organizuje 25. izložbu fotografija "Primenjena nostalgija" posvećenu Beogradu i Briselu.

Izložbu će u sredu, 19. juna, u 17.00 u KC Grad otvoriti v.d. pomoćnika ministarke za evropske integracije Miroslav Gačević, ambasadorka Belgije u Srbiji Kati Bugenhout i zamenica šefa Delegacije EU u Srbiji Plamena Halačeva.

Autor iz Srbije Bojan Džodan boravio je u Briselu i fotografisao mesta, događaje, scene i ljude koji su ga podsetili na Beograd. U isto vreme, autor iz Belgije, Nik Hanes, posetio je Beograd i fotografisao grad i njegove žitelje objektivom nostalgičnog fotografa. Fotografije koje su napravili Nik i Bojan čine izložbu.

Projekat "Primenjena nostalgija" zamišljen je kao serija zajedničkih izložbi fotografija dva fotografa, jednog iz Srbije i jednog iz zemlje predsedavajuće EU. Osnovna ideja je da se i na ovaj način unapredi kulturna razmena između dveju zemalja, kao i da se promovišu evropske vrednosti i saradnja Srbije sa državama članicama EU. Ova izložba je deo aktivnosti koje sprovodi Ministarstvo za evropske integracije Republike Srbije.

Izložbu možete da pogledate do 30. juna.

Saopštenje MEI