Evropski fond za Balkan (EFB) objavio je poziv za prijavu za četvrto izdanje Programa stipendiranja državnih službenika parlamenata iz zemalja Zapadnog Balkana i studijsku razmenu sa austrijskim parlamentom.

U pozivu se traže šest najboljih kandidata iz nacionalnih parlamenata zemalja Zapadnog Balkana, koji žele da oblikuju regionalnu i evropsku saradnju koristeći svoje znanje i entuzijazam u primeni najboljih praksi u procesu administrativne reforme.

Stipendije koje finansira austrijski parlament namenjene su državnim službenicima koji rade u upravama nacionalnih parlamenata u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Srbiji. To je jedinstvena prilika za sticanje znanja o radu i praksi austrijskog parlamenta, kao i za razmenu i učenje od administrativnog osoblja i stručnjaka o različitim aspektima njihovog rada.

Opis programa i potpune smernice za kandidate, kao i šabloni dokumenata za koje se traži da se pošalju zajedno sa motivacionim pismom i CV dostupni su na sledecem linku https://balkanfund.org/general-news/apply-for-western-balkans-fellowship-programme-at-the-austrian-parliament

Rok za podnošenje prijava je 29. februar 2024. godine.

Saopštenje ECB