Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) organizuje skup "Kako kompanije u Srbiji pristupaju zelenoj tranziciji?" na kojem će biti predstavljene inovacije za dekarbonizaciju privrede i smanjenje energetskog siromaštva i sredu, 6. septembra, u 9.30 u hotelu Mona Plaza (Cara Uroša 62-64).

Rešenja za dekarbonizaciju i pravednu zelenu tranziciju privrede, kao i za podršku energetski ugroženim domaćinstvima, predstaviće 28 kompanija iz cele Srbije.

Zajednički cilj ovih rešenja je da doprinesu poboljšanju energetske efikasnosti, većoj upotrebi obnovljivih izvora energije i efikasnijem korišćenju prirodnih resursa, kao i da omoguće otvaranje "zelenih" radnih mesta i prekvalifikaciju radnika iz sektora koji se baziraju na upotrebi fosilnih goriva.

Govoriće:

  • Akira Imamura, ambasador Japana u Srbiji
  • Jakup Beriš, stalni predstavnik UNDP-a u Srbiji
  • Sandra Dokić, državna sekretarka, Ministarstvo zaštite životne sredine
  • Biljana Ramić, šefica Odseka za strateško planiranje, Ministarstvo rudarstva i energetike

UNDP organizuje događaj uz podršku Vlade Japana i u partnerstvu sa Ministarstvom rudarstva i energetike i Ministarstvom zaštite životne sredine, u okviru projekta "Inovativna i pravedna zelena tranzicija za obezbeđivanje sistemske energetske sigurnosti i smanjenje energetskog siromaštva".