Povodom obeležavanja Zelene nedelje, projekat "Puls Evrope – Medijske posete EU" i Delegacija EU u Srbiji organizuju događaj pod nazivom "Koliko je zelena Evropa - prezentacija najboljih praksi zaštite životne sredine u EU" u četvrtak, 6. juna u 12.00 u Dorćol Placu (Dobračina 59, Beograd).

Na događaju će biti prikazan film "Zelena Evropa" u produkciji RTS-a, koji je kompilacija medijskih izveštaja iz šest zemalja EU, proizvedenih uz podršku projekta Puls Evrope. Sve medijske priče fokusirane su na zaštitu životne sredine.

Posle projekcije filma biće održana panel diskusija o tome šta je EU učinila za svoje države članice u oblasti zaštite životne sredine, kao i gde se Srbija danas nalazi u svojim naporima da dostigne evropske standarde, uz finansijsku pomoć EU.

Govoriće:

  • Dragana Živojnović, urednica RTS-a, autorka filma
  • Antoan Avinjon, programski menadžer Delegacije EU
  • Lazar Jovčić, projektni menadžer Beogradske otvorene škole
  • Majda Adlešić, urednica Ekolista

Događaj obuhvata i izložbu fotografija koja prikazuje najvažnije podatke o standardima i politikama zaštite životne sredine u nekoliko zemalja EU.

To će biti prilika da srpski novinari koji su učestvovali u medijskim putovanjima koji je organizovao projekat Puls Evrope podele svoja iskustva sa publikom.