Ministarstvo pravde, Pravosudna akademija i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) predstavljaju platformu za učenje na daljinu, u petak, 20. oktobra, u 12.00 u Palati pravde (Savska 17a, Beograd).

Platforma će omogućiti Pravosudnoj akademiji da organizuje stručno usavršavanje nosilaca pravosudnih funkcija putem onlajn obuka. Na skupu će biti predstavljene onlajn obuke u oblasti sprečavanja i zaštite od nasilja u porodici.

Govoriće:

  • Maja Popović, ministarka pravde
  • Nenad Vujić, direktor Pravosudne akademije
  • Jakup Beriš, stalni predstavnik UNDP u Srbiji

Sedam modula onlajn obuka obuhvataju teme poput prepoznavanja različitih oblika nasilja u porodici, procene rizika od eskalacije i ponavljanja nasilja i zajedničkog postupanja institucija kako bi se obezbedila dugoročna i sveobuhvatna bezbednost žrtava.

Obuke su namenjene prvenstveno javnim tužiocima, zamenicima javnih tužilaca i sudijama koji postupaju u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici, kako bi stekli potrebne sertifikate. Pored njih, pristup obukama je omogućen i zaposlenima u policiji i zdravstvu, kao i u centrima za socijalni rad.

Izradu platforme i modula za onlajn učenje za Pravosudnu akademiju je podržao UNDP u okviru projekata "Integrisani odgovor na nasilje nad ženama i devojčicama u Srbiji" i "Smanji rizik-Povećaj bezbednost – Ka smanjenju zloupotrebe vatrenog oružja za nasilje u porodici".

Foto: Pixabay.com