Flamanski centar za marketing u poljoprivredi i ribarstu (VLAM) je u želji da podstakne mlade da jedu više krompira pokrenuo kampanju, za koju je belgijski di-džej i influenser Mihael Amani napravio tehno pesmu i video spot.

Kampanja "Krompir: pripremite se da budete iznenađeni. Omiljen u Evropi od 1536" ima za cilj da razbij zablude koje mladi imaju o krompiru i da promoviše konzumaciju tog povrća među mladima od 18 do 34 godine, prenela je belgijska novinska agencija Belga.

"Receptima želimo da pokažemo da su mogućnosti za kuvanje s krompirom beskrajne. Ovaj inspirativni pristup će ove jeseni biti dopunjen atraktivnom kampanjom 'Patat tehno'", saopštio je VLAM.

U muzičkom videu, uz tehno zvuke, prikazani su različiti načini pripremanja krompira i raznovrsnost belgijskog krompira.

Belgija je jedan je od najvećih izvoznika krompira u svetu, uključujući smrznuti pomfrit. U zemlje širom sveta 2022. godine izvezeno je 3,4 milion tona smrznutih proizvoda od krompira.

Na početku pandemije kovida 19 belgijski proizvođači krompira apelovali su da pomfrit bude bar dva puta nedeljno na stolu zbog velikog pada potrošnje krompira za vreme korone.

Izvor: Dnevni evropski servis

Foto: Pixabay.com