Prvo izdanje NORD festa, prave proslave nordijske književnosti i kulture, biće održano od 8. do 10. septembra a glavna tema festivala je jednakost.

NORD fest je manifestacija namenjena promovisanju književnosti i kulture nordijskih zemalja u Srbiji. Prvo izdanje festivala biće održano u Narodnoj biblioteci Srbije, Karlovačkoj gimnaziji i knjižari Treći Trg & Srebrno drvo (Belgrade Design District), u organizaciji izdavača Treći Trg i Srebrno drvo iz Beograda.

Glavna tema festivala je JEDNAKOST, u okviru koje će fokus biti na književnim delima autorki iz Norveške, Danske i Švedske: Ulaug Nilsen, Asta Olivie Nordenhof, Maren Uthaug, Lidije Sandgren i Agnes Lidbek. Gošća festivala biće norveška književnica Ulaug Nilsen.

Pun program festivala uključuje predstavljanje romana, razgovore sa autorkom Ulaug Nilsen, kao i prevodiocima nordijskih književnih dela, filmske projekcije i muzička izvođenja.

Prvi NORD fest Treći Trg i Srebrno drvo organizuju u saradnji sa Narodnom bibliotekom Srbije i Karlovačkom gimnazijom i uz podršku Ambasade Norveške, Ambasade Danske, Ambasade Švedske, NORLA fondacije, Danske umetničke fondacije i Švedskog umetničkog saveta.

Saopštenje i foto: trecitrg.rs